Търси

Заглавие:   "Анна в тропиците" в Драматичен театър Пловдив

"Анна в тропиците" в Драматичен театър Пловдив
УЧАСТВАТ

Стефан Попов , Добрин Досев , Анелия Ташева , Радина Думанян , Елена Кабасакалова , Ивайло Христов , Троян Гогов , Венелин Методиев
ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП

режисьор
Петър Карапетков
превод
Деница Димитрова
сценография и костюми
Марина Райчинова
музика
Петър Дундаков
сценично движение и пластика
Мариана Йотова
плакат
Георги Вачев и Явор Димитров
ОПИСАНИЕ

“Анна в тропиците” на американския автор от кубински произход Нило Круз е отличена с награда Пулицър за драматургия. Действието в тази силно затрогваща и поетична история се развива през 1929 г. в Ибор сити – част от Тампа и център на пурената индустрия. През 19-ти век кубинските имигранти донасят във Флорида заедно с основния си поминък и друга стара традиция – четящите лектори. Фабриките наемали образовани мъже, които да четат романи и новини на работниците, докато те неуморно свиват пури на ръка.

Пристигането на новия млад лектор във фабриката на Сантяго и Офелия Алкалар се очаква като празник. Всички се вълнуват. Но когато Хуан Риос започва да чете на работниците „Анна Каренина“, той несъзнателно се превръща в катализатор на скандални и страстни случвания в живота на ненаситните си слушатели. Потапянето във водовъртежа на любовната история само започва като щастливо бягство от сивотата на ежедневието. Историите на Толстоевите герои оживяват във фабриката. Изневери, финансови проблеми и насилие изплуват на повърхността, докато семейството се бори с новооткритото си разбиране за живота и взаимоотношенията си.

В представлението са използвани откъси от „Анна Каренина“ от Лев Толстой, преведени от руски от Иван Жечев.
Театър | Сцени |

Facebook
Запис