Търси

Заглавие:   ‎Индийска женственост - Ателие със Стела Сачи в Пловдивски културен институт

‎Индийска женственост - Ателие със Стела Сачи в Пловдивски културен институт
Прекрасната Стела Сачи след поредица пътешествия до Индия и Европа гостува отново в Пловдив на 20 май 2017 (събота) от 13:00 до 17:00 часа в Пловдивски Културен Институт!

Да си жена е предизвикателство, но и мисия. Казват красотата ще спаси света и ние искрено го вярваме! Но красотата е преди всичко вътре в нас – в нашия вътрешен духовен свят. Този свят се нуждае от грижовно и редовно напояване.
За тази цел създадох серията от ателиета за жени. И макар темата да е Индия, универсалните ценности и радости, които споделяме са отвъд географските измерения!
В четири часа на неповторимо удоволствие, ние ще се радваме на своята женственост по хармоничен и творчески начин. Ще се пременяме с ефирни сарита и екзотични бижута, ще се рисуваме с къна и ще общуваме с други пробудени жени! И най-вече ще учим чрез емоция и преживяване!

В рамките на ателието ще научим:
* Какви са идеите за красота и вътрешна хармония, вдъхновяващи индийката през вековете?
* Ще се запознаем с историята на сарито, регионалните различия на костюма, символиката в цветовете, аксесоарите и грима.
*Кога и как е възникнало рисуването с къна и с каква символика се използва в различните култури. *Лечебните свойства на къната и връзката и с женското здраве. Как да забъркаме сместта за рисуване.
* Ще разгадаем мистерията на изящните драперии и ще се научим как се облича сари.
* Ще изрисуваме ръцете си с прекрасни рисунки с къна, с пожелания за здраве и любов.
* За финал ще си направим прекрасна фотосесия, за да запечатаме спомена от това красиво приключение и ще похапнем индийски лакомства.

ПОДАРЪК за всички участници – Книга „Йога на прошката“

Рисуването с къна (махенди) е древно изкуство за декориране на тялото с естествени пигменти има силно здравословен ефект и подобрява биологичния ритъм на женското тяло.

Интересно за Махенди още:
Изживяването Махенди
Махенди – изкуството на рисуване с къна
Махенди като мода или капан за любов

Водеща:
Стела Христова – Сачи е педагог и обучител. Занимава се с изследвания в областта на Индийската култура, себепознание и йога. Стела активно разпространява знанието си за ведическата култура в цяла България. Стела е създател и водещ на серия от творчески ателиета, посветени на Индия: по красота и женственост, рисуване с къна, ведическа кухня. Преподава Индийска култура в Нов Български Университет. По време на гостуването й ще може да се насладите на изключителния й талант в рисуването с къна.

Такса участие:
25 лв. с предварително заплащане на таксата
45 лв. билет за двама (Доведи приятелка!)
30 лв. – в деня на събитието

Необходимо е предварително записване на 032/664433 или 0884 777050 или на event@pki.bg. Мястото Ви е гарантирано при заплащане на 50% от сумата.

Подарете си това удивително докосващо събитие!
Пъстри и ефирни тъкани, екзотични аромати, звън на гривни, много багри и усмивки –
превърнете се в произведение на изкуството, прегърнете женската си същност!
Пътешествайте към себе си, пътувайте към Индия!

Очакваме ви да си подарим прекрасно време ЗАЕДНО!

Facebook
Запис